Klasické muffiny
Ingredience:
· 85 g másla, rozpuštěného a vychladlého
· 2 velká vejce, rozšlehaná
· 200 ml mléka
· 140 g krupicového cukru
· špetka pravé mleté vanilky nebo
· ½ sáčku vanilinového cukru
· 250 g hladké mouky prosáté
· s 1 lžičkou prášku do pečiva
· 1 lžička jemně mleté jedlé sody
· 150 g borůvek (zmrazené nechte trochu povolit)
Jak dlouho?
· Doba přípravy: 15 minut
· Pečení: 15-18 minut
· Počet porcí: 12 kousků
Příprava jídla
1. Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Do každého z dvanácti důlků formy na muffiny vložte papírový košíček.
2. Ve džbánku promíchejte máslo, vejce, mléko, cukr a vanilku. Do středně velké mísy prosijte mouku s kypřicím práškem, přidejte sodu a borůvky a promíchejte. Tekuté přísady přilijte do mísy s moukou a krátce zamíchejte – pozor, nepřemíchat!
3. Lžící rozdělte těsto do košíčků, vložte plech do trouby a pečte patnáct až osmnáct minut, aby byly muffiny pevné a na povrchu zlatavé.